sâmbătă, 18 septembrie 2010

Pentru bolile de plămâni şi un foarte bun tonic


Ingrediente
6 ouă (cu coaja albă) foarte proaspete
250 gr   miere
250 gr zahăr brun
Suc de lămâie
250 ml de coniac de calitate (pentru copii fără coniac)
50 ml tinctură de propolis

Preparare
Se spală şi se limpezesc foarte bine ouăle cu detergent pentru vase (am folosit marca Pur). Se aşează într-un vas de sticlă (termorezistent cu capac), astfel încât să nu fie spaţiu mare între ouă. Se acoperă ouăle cu zeamă de lămâie astfel încât ele să nu rămână descoperite. Se lasă la întuneric 48 de ore, după care se scot ouăle care deja sunt cu coaja moale şi se desfac cu grijă, iar conţinutul se pune în zeama de lămâie în care au stat. Cojile ouălor se aruncă.
Se adaugă mierea, zahărul, coniacul, propolisul şi se mixează toate împreună.
Rezultă circa un litru de băutură care se păstrează într-un recipient de sticlă la frigider.

Administrare
Se administrează în fiecare dimineaţă aproximativ  100 ml înainte de micul dejun, până ce se consumă toată cantitatea.
Tratamentul se poate face de 3 ori, dar cu o pauză de câte 2 săptămâni, în funcţie de gravitatea bolii.
Ca tonic se recomandă copiilor şi bătrânilor, primăvara şi toamna.
Nu se recomanda celor care au intoleranţă la ouă şi diabeticilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu